Top Interieur

Top Interieur

Sector: Meubelsector
oplossing: Software voor meubelwinkel

Top Interieur is een gekende waarde in de meubelsector. In de verschillende toonzalen vind je de nieuwste interieuridieeën  voor ieders smaak en budget. Je vindt er alles terug op het gebied van hedendaags wonen, landelijk wonen, design, jong wonen, functioneel wonen, slaapcomfort, maatwerkkasten en decoratie. Een ideale inspiratiebron voor wie aan het (ver)bouwen is of wie er aan denkt zijn interieur op te frissen.
De groep heeft winkelpunten in Izegem, Massenhoven, Diegem en Antwerpen.

Top Interieur beschikt als meubelzaak ook over een uitgebreide afdeling met interieur- en woning­accessoires. “In juni 2007 stapten we over op het pakket eMeubel van Soft Naert”, zegt Chistophe Vanden­berghe van Top Interieur. “Eerst en vooral werden de verschillende servers in onze lokale winkelpunten vervangen door één centrale server, wat het beheer vergemakkelijkt. Door het grote aantal leveranciers en het uitgebreide aanbod snel roterende artikelen, was deze automatisering echt noodzakelijk. We hebben nu snel een overzicht over de voorraden, ook in onze andere vestigingen. Behalve voor het stockbeheer wordt het pakket ook gebruikt voor de boekhouding, de orderadministratie, de planning van afhalingen of leveringen, de dienst na verkoop, de aanmaak van prijskaarten enz.

Het zou nog een stapje verder kunnen, als ook onze leveranciers in zo’n systeem zouden stappen. In dat geval is het niet langer denkbeeldig dat we een elektronische catalogus opbouwen, waarin de basisgegevens over het beschikbare gamma met de kostprijzen en andere relevante informatie door de producent worden ingebracht, zodat de winkelier steeds beschikt over het meest actuele en volledige overzicht van alle beschikbare artikelen.”