Deceuninck

Deceuninck

Sector: Machines & installaties
oplossing: Software voor installatiebedrijven

Deceuninck Hendrik te Izegem verkoopt, verhuurt en onderhoudt vorkheftrucks en stapelaars. Het bedrijf is verdeler van het merk Clark, Atlet en Logitrans. Het dienstenpakket is hetzelfde voor alle merken: persoonlijk advies, verhuring op korte en lange termijn, herstellingen en onderhoud door een team van monteurs (die regelmatig gerichte opleidingen volgen voor nieuwe voertuigen) en een ruime stock, met steeds voldoende slijtonderdelen in voorraad. Voor tijdelijke projecten verhuurt de onderneming bovendien vorkheftrucks mét chauffeur. Bij Hendrik Deceuninck is een persoonlijke toets even belangrijk als service: iedere klant wordt door Hendrik en zijn medewerkers in de watten gelegd. www.clarklift.be 

 

Deceuninck Hendrik werkt met ERP software die  afgestemd is op de specifieke noden van deze organisatie. Deze oplossing is gekoppeld aan Tribune CRM (CRM programma), ShareDM (documentmanagement) en Tribune (boekhouding).
Het bedrijf streeft dagelijks naar een optimale dienstverlening en stelt hierbij de klant en hun personeel centraal. Om deze doelstelling te realiseren werkt men met een krachtig ERP systeem, waarin een complete planning vervat zit van alle herstellingen, verhuur en periodiek onderhoud. Hierbij wordt eveneens optimaal gebruik gemaakt van scanners. Zo scannen techniekers ter plaatse de onderdelen, verbruikte artikelen en de begin -  en eindtijd, waardoor elke klant direct een rapport krijgt van de herstelling of het onderhoud. Deze planning is gekoppeld aan het bestelbeheer, het magazijn, de facturatie, ... wat resulteert in een efficiënte wisselwerking tussen de verschillende afdelingen.