Deweert Sport

Deweert Sport

Sector: Klein- & Groothandel
oplossing: Maatsoftware

Bij Deweert Sport in Oostende vind je 4000 m²   vol sport, fun, fashion, fitness, watersport, wintersport, ruitersport, camping, outdoor en adventure aan. 27 gespecialiseerde medewerkers ontvangen de klanten met alle nodige informatie, advies en service. www.deweertsport.be

Deweert Sport geeft al zijn directe verkopen in via het touchkassasysteem. Artikels worden ingescand, klantenkortingen automatisch verrekend en betalingen onmiddellijk geregisteerd via de gekoppelde betaalterminal. Naast de standaard kasverkopen ontvangt men ook voorschotten en worden de afhalingen afgehandeld, allemaal via het centrale kassascherm.

Doordat Deweert Sport veel belang hecht aan een goede klantenrelatie en intensief samenwerkt met verscheidene sportclubs, is het klantenkaartsysteem volledig geïntegreerd in Smart 2 Retail. Bij het inscannen van de klantenkaart, of het opzoeken aan de hand van de klantgegevens, weet het systeem automatisch op welke kortingen de klant recht heeft. Zo krijgt een lid van de voetbalclub extra korting op voetbalschoenen en kan een tennisster voordeliger rackets kopen. Een goed promotiebeheer is daarom noodzakelijk. Er kunnen automatische kortingen worden toegekend op basis van onder meer lidmaatschap, artikelgroep, statistische groepering en periode van de promotie.

Als sportwinkel is de winkel onderverdeeld in verschillenden afdelingen, gewijd aan een specifieke sporttak en met elk een eigen afdelingsverantwoordelijke. Deze personen beheren zelfstandig hun artikelgamma via Smart2Retail. Dit gaat van artikelcreatie en doorvoeren van prijswijzingen, tot het inboeken van stock en afdrukken van prijsetiketten.

Op basis van de geregistreerde transacties in de touchkassa worden, met een druk op de knop, de dagfacturen en voorschotfacturen aangemaakt. Op vraag van de klant kan men ook rechtstreeks aan de kassa een factuur meegeven, of bezorgt men achteraf een gegroepeerde factuur met alle verkopen van een bepaalde periode.
S2R werd ook gelinkt met de boekhouding. Zo heeft men de manuele ingave van financiële transacties en verkoopfacturen volledig kunnen elimineren.

Smart 2 Retail biedt naast een optimaal winkelbeheer diverse opportuniteiten om de aanwezigheid en de activiteiten van de winkel uit te breiden. Zo is het programma voorzien om:

  • een webshop te integreren
  • een eigen mobiele app te koppelen
  • een digitale klantenkaart te lanceren via de app Smart2Push 
  • naast de statistiekrapportering ook Business Intelligence Tools te gebruiken
  • andere externe toepassingen eenvoudig te integreren