Krack attack: uw wifi is mogelijk niet veilig

Krack attack: uw wifi is mogelijk niet veilig
17.10.2017 -

 

WPA2, voluit "Wifi Protected Access", is zowat overal ter wereld dé norm voor de beveiliging van draadloze netwerken. De opvolger van de vroegere WEP werd altijd als veilig beschouwd. Uit onderzoek van de twee belgen Mathy Vanhoef (KU Leuven) en Franky Piessens (Imec-DistriNet) blijkt het tegendeel waar.

Bij een WPA2-verbinding maakt het systeem gebruik van beveiligingssleutels. De sleutels zijn niet willekeurig en hackers kunnen hier misbruik van maken. Een hacker die fysiek binnen het bereik van het netwerk is, kan het lek uitbuiten aan de hand van key reinstallation attacks (krack attacks). Wachtwoorden, chatberichten, e-mails, foto's, bankgegevens, ... liggen zomaar voor het grijpen.

Deze aanvallen werken bij alle moderne, beveiligde Wifi-netwerken.

Wat kunt u hier tegen ondernemen?

Uw Wifi-wachtwoord veranderen zal weinig uithalen. Het lek bevindt zich in het beveiligingssysteem en  niet in de individuele instellingen. 

Momenteel wachten we op meer informatie van de  fabrikanten. Deze zullen spoedig  een patch uitbrengen om het probleem te verhelpen. We raden sterk aan om de deze updates onmiddellijk te installeren (op uw pc, laptop, smartphone, enz.)

Meer informatie kunt u terugvinden op de website van de onderzoekers: www.krackattacks.com